GUSTAV FILM

Komedija pod zvezdami 2008

Konec lanskega avgusta smo v prijetnem ambientu dvorišča na Ljubljanskem gradu prvič organizirali gledališki festival Komedija pod zvezdami. Po uspešno prestani preiskušnji in odličnem odzivu smo ob podpori Festivala Ljubljana in Grand hotela Union odločeni dogodek vmestiti na koledar tradicionalnega kulturnega dogajanja poletne Ljubljane, v sodelovanju z nekaterimi lokalnimi organizatorji pa ga razširiti tudi izven prestolnice.

Če je bil lanski program posvečen uspešnicam slovenske monokomedije, letošnji ponuja svež in aktualen izbor že in še ne videnih predstav, ki bodo zadovoljile smeha in sprostitve želnjo občinstvo. Otvoritev in zaključek festivala na Ljubljanskem gradu pripadata našim lastnim produkcijam - premierni uprizoritvi komedije Ona+On in slavnostni 444. ponovitvi Jamskega človeka. V ostalih večerih pa se boste lahko nasmejali gostujočim produkcijam: monokomediji Za znoret, ki se bo ljubljanski publiki predstavila prvič, svetovni uspešnici Orka in monokomediji Pešec, še eni premierni uprizoritvi letošnjega programa.

V mesecu septembru se bo Komedija pod zvezdami z Ljubljanskega gradu preselila tudi na druga prizorišča, kjer bo, če nam bo vreme naklonjeno, pravtako potekala na prostem. V Celje se bomo odpravili v času Celjskega sejma, kjer bomo najprej praznovali 100. ponovitev Kolumbovega jajca, sledili pa bosta štajerski premieri Ona+On in Pešec. Na ostale konce Slovenije se bo tokrat podala le ekipa predstave Ona+On in pripravila teren za prihodnje leto.

Če želite v jesen vstopiti nasmejani, se nam pridružite pod zvezdami.

toyota     Logo 1-kava     oliver     logo ona-on 1     bolha