GUSTAV FILM

Komedija pod zvezdami 2015

 KOMEDIJA POD ZVEZDAMI 2015

Ljubljanski grad

27.8. - 30.08. 2015

Spoštovani ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči!
 
Že devetič  vas pred koncem poletja vabimo na ljubljanski grad, na festival smeha, ljubezni in dobre družbe, v čarobnem grajskem
okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

9. festival KOMEDIJA POD ZVEZDAMI
bo potekal od 27. avgusta do 30. avgusta 2015 na ljubljanskem gradu in prinaša 4  komedije ob katerih se boste gotovo od srca nasmejali.
 
Veselimo se vašega obiska in vaše podpore neodvisnemu festivalu, ki ga poganja obilo dobre volje. 

POSEBNA PONUDBA:
za večjo skupino gledalcev bomo za vas pripravili poseben paket.

PROGRAM

 

Četrtek, 27.8. ob 20.30 SAŠO HRIBAR SHOW

Avtorski projekt
saso hribarSe sprašujete kaj počne Hribar v teatru? Ne pričakujte remaka ukinjenega televizijskega Hri-bara, niti ne odrske različice Radia Ga-ga! Sašo Hribar, za nekatere živa legenda, za druge trn v peti, na odru preseneti z iskreno izpovedjo lastne življenjske zgodbe.
Vsebino svoje duše izlije s pomočjo akustične kitare in ob podpori "legendarnih glasbenih gostov" dokaže, da nima le izjemnega talenta za imitacijo, humor in satiro, ampak tudi glas ob poslušanju katerega se marsikomu naježi koža.
Obeta se vam zabaven in čustven večer, morda celo premislek o lastnem življenju, seveda z obvezno mero humorja in (samo)ironije.  

 

 

Petek, 28.8. ob 20.30 MAME


komedija
mameKreker in SiTi Teater BTC
Avtorski projekt petih priznanih mam in igralk je komedija za vse slovenske matere, in tiste, ki bodo to šele postale in priložnost za vse moške, ki si želijo ali upajo biti enkrat na pravem t.i. "babjem žuru".

Pet še vedno mladih mamic ukrade noč svoji družini, da si privoščijo sproščeno druženje. Skozi poplavo "ženskega čveka" spoznamo njihove poglede na vzgojo, kariero, zdravo prehrano, moške in seks. Sočutne in skrbne, sproščene in odkrite, divje , jezne in razuzdane nam brez dlake na jeziku, predvsem pa brez otrok, nalijejo čistega vina, ki spremeni marsikateri pogled na materinstvo.

Pod režijsko taktirko Tijane Zinajić (ki tudi igra v predstavi) odkrito spregovorijo še Vesna Pernarčič, Barbara Medvešček, Vesna Slapar, Ana Urbanc (ki je na Dnevih komedije Celje 2015 prejela nagrado Žlahtna komedijantka 2015*), v alternacijah Nina Valič in Saša Mihelčič

 

Sobota, 29.8.ob 20.30 NATAKARICA PEPCA

Monokomedija v izvedbi dramske igralke Mojce Partljič, v režiji Vita Tauferja, tekst Tone Partljič.

natakarica pepcaPo ljubiteljskih memoarih resnične natakarice Cecilije Novak. Štiri zvezdice, ki je bila natakarica v mariborskem hotelu Slavija,
je znani slovenski komediograf v svobodni literarni formi prikazal pot podeželskega dekleta v hotel, ki je iz nekvalificirane pomivalke posode Cilke napredovala do kvalificirane natakarice, kar je bila njena življenjska želja. V lepi obleki z belim predpasnikom je postala priljubljena med mnogimi znanimi gosti iz časov skupne države, od Gabi Novak, Arsena Dedića, Fikreta Avdića, celo do Kardelja… Njeno veselje pokvari direktiva, da se morajo neposredni proizvajalci tudi samoupravno in kulturno udejstvovati in tako jo določijo, da bo deklamirala na proslavi ob dnevu žena. Zapiti igralec ji prinese Pesmi natakarica Pepce Iga Grudna… Njen nastop se sicer smešno ponesreči, a od takrat ji
pravijo Natakarica Pepca…  Potem pa spremljamo njene komentarje in izpovedi včasu osamosvojitve in tranzicijskega uničevanja hotela, ki gre v stečaj in poceni prodajo… Natakarice pa na cesto… Sicer značilna slovenska zgodba, ki pa jo igralka komentira skozi solze in smeh in ki je skoraj zgodovinski pogled nazaj in tudi v srčiko današnjega dogajanja.
Torej aktualna, kritična, srčna monokomedija, ki bo vsekakor razveselila občinstvo.

 

 

 

Nedelja, 30.8. ob 20.30 JAMSKI ČLOVEK


monokomedija
Gustav film, Theater Mogul, SiTiTeater BTC

Jjamski clovekamski človek v produkciji Gustav filma in Theatra Mogul, režiji Nataše Barbare Gračner in izvedbi Uroša Fürsta je že stari znanec ljubiteljev gledališke komedije. Komedija o odnosih med spoloma je od premierne uprizoritve 2002 namreč nasmejala že nad 170.000 Slovencev in z več kot 600 ponovitvami postavila slovenski gledališki rekord - gre za največkrat odigrano gledališko predstavo pri nas!

BALZAMIČEN NANOS ZA VSAK ODNOS

Komedija, nastala na podlagi avtorjevih antropoloških, socioloških in psiholoških študij, spretno ironizira odnose med spoloma, ki se trudita ljubiti in biti ljubljena, si ustvariti dom in družino... Na duhovit in sproščen način jima pomaga razumeti zakaj prihaja do vsakdanjih konfliktov med njima in ju pripravi do tega, da se končno nasmejeta tistemu kar ogroža njuno zvezo.

Predstave Gustav filma so znane širom Slovenije, kot kvalitetne predstave, ki privlačijo množice gledalcev. Celo tako, da se nekateri gledalci znova in znova vračajo in pogledajo isto predstavo tudi večkrat.


 Več informacij o posameznih predstavah in festivalu Komedija pod zvezdami, lahko najdete
na:   www.komedijapodzvezdami.si                                                    
 
V upanju, da se srečamo na festivalu Komedija pod zvezdami  vas lepo pozdravljamo.

 

VSTOPNICE

Prodaja vstopnic: www.eventim.si, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 01 420 50 00) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, 3DVA Trafika, M Holidays, Alpetour potovalna agencija in Palma turistična agencija.

Spletna prodaja vstopnic:

SAŠO HRIBAR SHOW

MAME

NATAKARICA PEPCA

JAMSKI ČLOVEK

 

toyota     Logo 1-kava     oliver     logo ona-on 1     bolha