GUSTAV FILM

Jamski človek

Komedija, nastala na podlagi avtorjevih antropoloških, socioloških in psiholoških študij, spretno ironizira odnose med spoloma, ki se trudita ljubiti in biti ljubljena, si ustvariti dom in družino...

 

Na duhovit in sproščen način jima pomaga razumeti zakaj prihaja do vsakdanjih konfliktov med njima in ju pripravi do tega, da se končno nasmejeta tistemu kar ogroža njuno zvezo.
Jamski človek razkriva skrivnosti človeške evolucije, ki je ustvarila dva vzporedna svetova, svet ženske in svet moškega. Že v prazgodovini je med njima zazijal prepad, ki obstaja še dandanes. V njej še biva nabiralka in njega nagon lovca prav tako še ni zapustil.

BALZAMIČEN NANOS ZA VSAK ODNOS

Predstava je dolga 75 minut.

O predstavi

Jamski človek (Defending The Caveman) je svetovna uspešnica avtorja Roba Beckerja, ki se ji je v zadnjih letih smejalo že več milijonov gledalcev na štirih kontinentih. Ponosno se lahko pohvali z Guinessovim rekordom za največkrat odigrano monodramo na Broadwayu, njen uspeh pa dokazuje tudi dejstvo, da je newyorški župan Giuliani Zahodno 44. ulico na Manhattanu preimenoval v Caveman Way in proglasil 18. julij za dan Jamskega človeka.

KOMIČNI FENOMEN SVETOVNIH RAZSEŽNOSTI

Po desetih letih nabito polnih dvoran po vsem svetu je Jamski človek odkril tudi Slovenijo. Gre za monokomedijo, nastalo v koprodukciji z islandskim Theatrom Mogul, katero si je od premierne uprizoritve aprila 2002 ogledalo že 100.000 Slovencev.

JAMSKI

 

Ustvarjalci

režija: Nataša Barbara Gračner igra: Uroš Fürst
avtor teksta: Rob Becker
prevod: Lija Pogačnik
glasba: Mitja Vrhovnik Smrekar
produkcija: Gustav film d.o.o. in Theater Mogul

 

toyota     Logo 1-kava     oliver     logo ona-on 1     bolha